Tips och tankar kring böcker, läsning, musik och film från Karlskronas bibliotektorsdag 9 februari 2017

Nedslag i reafloden

Tiden går fort, det märks inte minst på att det snart är dags för bokrea igen! I nätbokhandlarna kan du redan förhandsboka dina favoriter, och imorgon ryktas det att reakatalogen från en av de större kedjorna kommer att finnas i butikerna. Det är ju alltid lika spännande att bläddra igenom kataloger och webbsidor, och fundera på vad bokhyllan därhemma skulle behöva kompletteras med (ingenting de närmsta tio åren egentligen, men nån liten plats för de där speciella böckerna finns ju alltid...)

Efter en första inspektion av årets utbud, är min reaktion att det är fler nya böcker än vanligt i år. En del av dem till och med utkomna ganska sent under hösten, ex. Keplers Kaninjägaren, Leif G W Perssons Kan man dö två gånger och Elena Ferrantes Hennes nya namn.

Här kommer tips på några reapärlor som vi på Bokstugan-bloggen skrivit om under året som gått:

Anthony Doerrs Ljuset vi inte ser, läs Malins recension.
Lina Wolffs De polyglotta älskarna, läs Saras recension.
Elisabet Åsbrinks 1947, läs Åsas recension.
Anna-Karin Linder Krauklis Finna dolda ting, läs Johans recension.
Liv Strömquists Uppgång och fall, läs Malins recension.

Mina reainköp består oftast av fackböcker, samt romaner och deckare jag redan läst men även vill ha i min egen bokhylla (konstigt - jag vet!) I år sneglar jag lite på Björn Cederbergs Turistens blick, om resandets historia. Kodknäckarnas liv i Bletchley Park har jag länge velat läsa, och biblioteksboken har också varit med mig hem några vändor utan att bli läst. Hanya Yangiharas Ett litet liv har jag hört mycket positivt om, och likaså Anne Enrights Den gröna vägen, så de hamnar kanske också i min reakasse!

/Åsa

1 kommentar:

  1. Jag kan också köpa hem böcker jag redan läst. Knäppt egentligen för det är inte ofta jag läser om böcker...

    SvaraRadera