Tips och tankar kring böcker, läsning, musik och film från Karlskronas bibliotekfredag 10 maj 2013

Pojken i resväskan av Lene Kaaberbøl & Agnete Friis

…handlar om den litauiske lille treåringen Mikas, som rövas bort från sin mamma.

Vi får följa mamman, som på olika sätt söker, och också kommer kidnapparna på spåren, och som efter hand också börjar ana kopplingen till just henne och hennes barn. För det är verkligen ingen slump att det är just Mikas som rövats bort.

Vi får i viss mån också följa kidnapparna, på deras väg till Danmark, dit pojken ska levereras. Vi får också i viss mån följa den mycket välbeställde mannen som beställt just Mikas. Och vi får också följa sjuksköterskan Nina, som är den som av sin väninna skickats till Centralen i Köpenhamn med en nyckel till ett förvaringsskåp, för att hämta en väska. Vilket hon motvilligt gör, och hittar en naken, nedsövd pojke däri…

Efter denna chockupptäckt drar hon iväg med pojken, anar att livsfarliga människor är ute efter både henne och barnet – och en massa pengar som försvunnit i samma veva - och försöker på olika sätt hålla sig undan, etablera någon slags kontakt med pojken, utröna vem han är och varifrån han kommer, för att på ett lite naivt sätt intala sig att hon kanske kan återbörda pojken till sitt ursprung.

Om hon lyckas..? Läs själv den spännande och intressanta thrillern, vars höga tempo gör den till en bladvändare…

/Tuija

1 kommentar:

  1. Just det, den där har jag ju också velat läsa så tack för påminnelsen ;)

    SvaraRadera