Tips och tankar kring böcker, läsning, musik och film från Karlskronas bibliotekmåndag 26 juli 2010

Paganinikontraktet

Paganinikontraktet är pseudonymen Lars Keplers andra bok om kommissarie Joona Linna. Den har inte fått lika mycket uppmärksamhet som Hynotisören, men nu vet vi ju att det är paret Ahndoril som döljer sig bakom namnet Kepler. Jag tyckte Hypnotisören var lite seg i starten, men Paganinikontraktet är spännande med en gång. Man kastas direkt in i handlingen.

En man hittas hängd i sin våning på Östermalm i Stockholm. Det ser ut som självmord men det finns inga möbler i rummet som han kan ha klättrat upp på. I Stockholms skärgård hittas en båt drivande, med en död kvinna i förpiken. Kvinnan har drunknat men det finns inga spår av vatten inne i båten. Båten tillhör en ung man, men både han och hans sambo är försvunna. Joona Linna anar redan från början att dessa fall hör ihop.

Boken är spännande rakt igenom, handlingen är raffinerad, men författarna lyckas knyta ihop alla trådar. Jag vill dock varna känsliga läsare för en del brutala (och lite onödiga) våldsscener.

/Åsa

2 kommentarer:

  1. Nu har också läst Paganinikontraktet och jag tyckte att den var bättre än Hypnotisören - jag tror aldrig att jag har läst en så underhållande bok faktiskt.

    Mvh Kajsa

    SvaraRadera
  2. Då kan jag glädja dig med att paret Ahndoril (aka Lars Kepler) planerar mååånga fler böcker om Joona Linna. Nu blev han ju lite mer spännande också med dessa antydningar om hans förflutna... Vad var det med den där brudkronan egentligen...?

    /Åsa

    SvaraRadera