Tips och tankar kring böcker, läsning, musik och film från Karlskronas bibliotekmåndag 3 oktober 2016

eMedborgarveckan 3-9 oktober

Oktober inleds med eMedborgarveckan, en nationell kampanj för ökad digital delaktighet. På biblioteken i Karlskrona händer det saker hela veckan! Vi har valt att fokusera på vårt eget digitala utbud, men vi kommer även att visa andra användbara tjänster.

Idag kl. 14.30 presenteras veckans program i stadsbibliotekets hörsal. Kl. 15 i samma lokal är det dags för Digital måndag på temat "Bloggar, poddar och vloggar" med BG och Alex. Fri entré - ingen föranmälan!

På stadsbiblioteket och Rödeby bibliotek blir det under veckan visningar av hur man lånar e-böcker och e-ljudböcker, samt hur man läser tidningar och tidskrifter gratis via bibliotekens trådlösa nät, med hjälp av apparna Pressreader och Ztory. Dessa och andra tjänster finns tillgängliga på bibliotekets nya hemsida, som nu är anpassad för små och stora skärmar. Karlskrona kommuns hemsida, innehåller också många möjligheter till självservice, som kommer att förevisas under veckan.

Samtidigt pågår Europeiska dyslexiveckan, och det blir därför även föreläsningar på temat "Hitta ditt sätt att läsa", av bland andra Dyslexiförbundet. Vi visar också Legimus, en tjänst med nedladdningsbara talböcker för dig med läshinder.

Här finns hela programmet för eMedborgarveckan.

Välkommen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar