Tips och tankar kring böcker, läsning, musik och film från Karlskronas bibliotekmåndag 13 oktober 2014

”It is happening again…”

Bild från www.svt.se
De få orden i David Lynchs twitterflöde räckte för att återigen sätta fart på spekulationerna om att nya avsnitt av Twin Peaks var på gång. Men denna gången var det sant!!! Nästan svårt att fatta för oss som i 25 års tid gått runt och mumlat ”The owls are not what they seem to be…” och ständigt är på jakt efter den perfekta Audrey-rutiga kjolen… David Lynch och Mark Frost har nu bekräftat att de står för manus och regi, Kyle MacLachlan (som spelade agent Cooper) meddelar i sitt twitterflöde att han tänker sätta på kaffet och leta upp sin svarta kostym, och det ryktas även om att Angelo Badalamenti (77 år!) ska komponera ny musik!

Handlingen kommer att utspela sig 25 år efter senaste avsnittet – alltså lika lång tid som förflutit i realtid. Om handlingen och om vilka fler skådisar som kan tänkas göra comeback har jag inte kunnat hitta någon info än. Helena Dahlgren som bloggar på ”Dark Places” spekulerar i att en underskön dotter till Ed och Norma får huvudrollen som den nya Laura Palmer… Själv hoppas jag på återkomst för ”The log lady” och David Lynch själv förstås som Gordon, den halvdöve FBI-chefen.

Just nu känns det ju omöjligt att vänta till 2016, men om man ser om de två första säsongerna några gånger (hoppa över filmen!) och ägnar sig åt andra serier och läsning med Twin Peaks-känsla, så kan det nog gå...

Louise Pennys deckare om kommissarie Gamache och den lilla kanadensiska byn Three Pines, har av recensenter beskrivits som en blandning av Twin Peaks och Morden i Midsomer. Man kan väl säga att miljön är mer TP (pluspoäng för gott om berg och tallar), men stämningen är snarare MiM-mysig… TV-serien "True detective" tycker jag har en del av både stämningen och karaktärerna från TP, första säsongen finns att låna på biblioteken i Karlskrona.

Finns det andra böcker eller TV-serier med TP-känsla som kan göra väntan på 2016 lite uthärdligare? Förslag mottages tacksamt!

/Åsa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar