Tips och tankar kring böcker, läsning, musik och film från Karlskronas bibliotek



tisdag 12 oktober 2010

Nytt på mat- & bakfronten!


Chokladgurun och brödbakaren Jan Hedh har kommit med ett nytt praktverk Bröd och Kaffebröd: baka på riktigt med Jan Hedh. Här finns recept på italienska spenatbröd, dinkelchiabatta, surdegsbröd och med varje brödrecept finns också stället i världen där han hämtat inspirationen ifrån. Fotografierna av Klas Andersson är förföriska....

Jens Linder har gjort en matresa genom Sverige, från Lappland till Skåne.
Made in Sweden: 15 råvaror, 90 recept från Lappland till Skåne. Det är en kokbok och guidebok på samma gång. Ledorden har varit ekologiskt, närodlat och hantverksmässigt framställd mat. Med foto av Stefan Wettainen.

En annan matresa är den som Jamie Oliver har gjort genom Amerika -
Jamies  Amerika. Han ville ta reda på hur riktig amerikansk mat smakar och det han hittade var mångfald och variation.

Ted Karlberg och Leifh Stenholm, båda bekanta namn från Karlskrona, för fram sillens betydelse i boken Sill: ett litet inlägg om inläggningar. Här får vi vetskap om sillens historia, härliga recept och intervjuer med sillälskare.
Alla böckerna finns att låna på biblioteket!

/Anna