Tips och tankar kring böcker, läsning, musik och film från Karlskronas bibliotektorsdag 14 juli 2016

Harry Potter and the Cursed Child av J.K. Rowling

I höst råder det total "Harry Potter"-feber.
Vi har längtat efter att återigen få dyka in bland mugglare, häxor och trollstavar. Nu kommer vi få vår önskan beviljad.
J.K. Rowlings magiska värld öppnar sig på alla möjliga ställen.
Först ut är teateruppsättningen "Harry Potter and the Cursed Child".
Den utspelar sig 19 år efter dödsrelikerna. Det råder mycket hysch-hysch runt handlingen men Harry jobbar numera på trolldomsministeriet och är en utarbetad trebarnsfar. Stora delar kretsar också kring sonen Albus som kämpar för att slippa stå i sin faders skugga. Den stackaren har ju ett visst arv att bära på och förväntningar att leva upp till. Pjäsen har inte haft premiär än men enligt förhandvisningarna ska den vara något i hästväg. Fullspäckad med optiska illusioner som får publiken att trilla av stolarna av förvåning.
Den som inte har råd att åka till London för att uppleva föreställningen behöver dock inte vara ledsen. Manuskriptet till pjäsen släpps samtidigt som premiären äger rum. Det innebär att fansen kommer kunna grotta ner i den åttonde Harry Potter-boken (även om det inte är en roman). Men kalaset slutar inte där.

Warner Bros har ansökt om rättigheterna till en filmatisering av "The cursed child". Det är oklart om Daniel Radcliffe kommer vara delaktig men det öppnar givetvis för många möjligheter och spekulationer. Som grädde på moset så är det snart premiär för filmatiseringen av "fantastiska vidunder och var man hittar dem". Här får vi dock klara oss utan Harry Potter och istället får vi följa Eddie Redmayne i rollen som Newt Scamander. Det verkar såklart lovande eftersom Redmayne gått från doldis till pojken med guldbyxorna på bara några år. Det har också bekräftats att filmatiseringen kommer mynna ut i en triologi. Vem är orolig för lite höstmörker när vi har så mycket att värma oss med? Lumos Maxima!


/Henrik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar