Tips och tankar kring böcker, läsning, musik och film från Karlskronas bibliotektisdag 6 november 2018

Pingvinlektionerna av Tom Michell


Brittiska Tom Michell arbetar som lärare på en internatskola för pojkar i 1970-talets Argentina. Under sin lediga tid, utforskar han resten av Sydamerika. Under sin tid i Uruguay, har han lånat en lyxlägenhet av ett par bekanta. Under den sista dagen där bestämmer Tom sig för att ta en promenad vid stranden. 

Han går förbi hamnen och ser ett par pingviner jaga fisk men tycker det är lite konstigt att det är så få pingviner. Han går vidare och upptäcker snart varför, på stranden ligger det hundratals döda pingviner som fastnat i olja. Han upptäcker till sin förvåning en pingvin som har lite kraft kvar och tar beslutet att ta med den väldigt ilskna pingvinen till lägenheten för att tvätta av den. Pingvinen inser under tvättningen att Tom försöker hjälpa honom, och han hur snäll som helst. När pingvinen är ren från oljan så tar Tom med honom till stranden för att lämna honom, men pingvinen, som får namnet Juan Salvador, vill inte lämna hans sida. Tom tar då ett beslut som kommer ändra hans liv, att ta med pingvinen till Argentina.  


Det är en väldigt mysig och charmig berättelse om en pingvin som kommer att betyda så mycket för inte bara Tom utan många människor i hans närhet. Den enda nackdelen var att den var lite kort, ville gärna veta mer om den lilla pingvinen. Rekommenderas starkt. 


/ Therese

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar