Matlagning med Lotta Lundgren är sinnligt, rofyllt och kreativt. Kanske inte något för nybörjaren men för någon som är hyfsat road av att laga mat är Lotta Lundgrens tankar både inspirerande och kloka. Hennes bok ”Tio lektioner i matlagning” är precis det som titeln anger. Utifrån rubriker som ” 1. Redskap 2. Känslor 3. Smak 4. Kött 5. Kön 6. Kost 7. Efteråt 8. Barn 9. Pengar 10.” ger hon sin personliga tolkning av matlagning i fri stil. Här finns hennes åsikter om rätt grundutrustning i köket, hur man väljer bland plasttrågen i köttdisken och att man faktiskt kan vara feminist OCH laga mat. Varje avsnitt integreras med en praktisk lektion i matlagning som till exempel att filea en hel fisk för känslans skull. Ett recept avslutar. Jag har testat ”Italiensk kalvragu” – mycket gott!
Lotta Lundgren känns som en frisk fläkt i sin syn på matlagning i denna tid av larmrapporter, matfusk och dieter. Det är gott att äta och en sinnlig upplevelse att laga maten. Så ge någon chansen att upptäcka matlagningens och måltidens glädje med ”Tio lektioner i matlagning”!
/Carina
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar