Tips och tankar kring böcker, läsning, musik och film från Karlskronas bibliotek



tisdag 17 december 2013

Allt om mat och vin

Vackert praktverk för den vin- och matintresserade! Boken inleds med en vinskola sedan följer välkomponerade trerättersmenyer. Vinskolan berättar om olika druvors karaktär, om vin i matlagningen, ett vins hållbarhet och mycket mer. Ett vin kan både lyfta och sänka smakupplevelsen men här får man verktygen för att välja rätt när man vill kombinera mat och vin.

Alla menyerna är sammansatta och genomtänkta så att smakerna från förrätt, huvudrätt, dessert och de utvalda vinerna blir en perfekt kombination. Här finns tjusiga middagsmenyer för två och elegantare bjudningar på tjugo kuvert. Recepten är inte helt enkla, det krävs nog att man är en lite van matlagare för att ro allt i hamn. Men ger man sig i kast med utmaningen kan man säkert göra succé!

/Carina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar