Tips och tankar kring böcker, läsning, musik och film från Karlskronas bibliotekonsdag 29 december 2010

Fem Fina Framsidor

Inspirerad av ”Best of 2010”-stämningen som sprider sig här på bloggen har jag hittat de i mitt tycke finaste bokomslagen som sitter på böcker vi skrivit om under året som gått.

1. Främlingen i huset av Sarah Waters: Omslaget andas 50-tal och ser så där lite lagom sönderläst ut, så att man förstår att boken vandrat från hand till hand hos hugade läsare.

2. Övergivna platser av Jan Jörnmark: Jag tycker väldigt mycket om Jörnmarks foton – finns det något sorgligare än en plats som en gång varit betydelsefull för många människor, men nu är bortglömd, förfallen och igenvuxen…?

3. The small hand av Susan Hill: Det fina omslaget med sitt reliefmönster och bokens behändiga format gör att man nöjer sig med att bara hålla i den. Men jag rekommenderar verkligen att man läser den när man hållit klart i den.

4. Flickan med glasfötter av Ali Shaw: Ett omslag som bara får en att vilja läsa (eller äta upp) boken direkt! Dessutom verkar bilden återge bokens stämning och handling väl, om man får tro Helen som har läst den.

5. Stilla dagar i Mixing Part av Erlend Loe: Nigella Lawson, alptoppar och draperier - en blandning som bara kan vara Loe.

/Åsa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar