Tips och tankar kring böcker, läsning, musik och film från Karlskronas bibliotektorsdag 6 september 2018

Höstens nya biografier

I höst kan vi se fram emot många intressanta och spännande biografier i bokutgivningen. Här kommer tips på några böcker jag ser särskilt fram emot!

Stina Wollters bok Kring denna kropp kommer ut i september. Här berättar om hon om sig själv och om människor hon mött. Teman som återkommer är normer och kroppsideal, frågor som hon ofta tar upp både på sitt Instagramkonto och i programmet Kroppskontakt som kan höras i P1.

Jens Liljestrands biografi över Vilhelm Moberg är redan utkommen och omskriven. Mannen i skogen söker närma sig en av våra mest omtyckta och lästa författare, som det skrivits förvånansvärt lite om. Recensenterna verkar överens om att det är ett ärligt men inte alltid så smickrande porträtt av en komplex personlighet.

Gun-Britt Sundström har en lång skrivargärning bakom sig som författare, kritiker och översättare. I boken Skrivliv som kommer i september har hon samlat sina dagböcker. De sträcker sig från 60-talet då hon gav ut sin första bok, och slutar på 70-talet, några år efter utgivningen av Maken, som blev hennes stora succé.

/Åsa

1 kommentar: